Biografie

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen – dat is een feit. Maar het is al even geleden dat ze de Noordelijke klei van haar roze laarsjes heeft geschud. Ze bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes.
Ontwapenend. Ontroerend. Pittig. Grappig – zeggen anderen.
Wervelend en gretig – volgens Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden.
Met het verlangen om te raken – zegt ze zelf.

Er bestaat een kans dat u haar nog niet kent. Daarom een korte samenvatting:
Janneke won ooit de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013) en stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedy Festival. Was als ‘zingende columniste’ een jaar lang de vertolker van het maandlied in UVandaag van RTV Utrecht en is de vaste muzikale openingsact van de talkshow ‘Talk of the Town’ van datzelfde medium. Ze zingt maandelijks in het ‘Science Café’ in TivoliVredenburg in opdracht van Universiteit Utrecht. Was te zien op NPO2, in de Flair, het AD, LEVEN! Magazine en de Vrouw Glossy en ja, ook wel meerdere keren op de radio te horen. Janneke volgde een opleidingstraject aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en bespeelt sinds 2011 diverse landelijke podia, van de Waddeneilanden tot aan de Zuidelijke landsgrenzen.

Maar zegt dat inhoudelijk wat over haar? En zo niet, wie is Janneke dan?
Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Wat het ook is, uiteindelijk kun u het beste zelf een mening vormen. Deze website helpt daar alvast een beetje bij.
Maar nog beter kunt u haar live ervaren. Waar dat kan, leest u in de speellijst.