JA! Met Jager

JA! Met Jager

Trouwplannen…? Gefeliciteerd! Een besluit waar veel bij komt kijken, niet in de laatste plaats de voltrekking zelf. Hoe geef je “het” moment vorm, wat vinden jullie belangrijk? En, vooral: hoe wordt het écht een viering van jullie relatie?

Sinds 2017 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor Gemeente Zeist en inmiddels heb ik ruim 40 huwelijken mogen meevieren als BABS. Dat doe ik niet alleen in Zeist trouwens; daarnaast  voltrek ik ook buiten die gemeente huwelijken, dus speciaal voor één dag, op een bepaalde locatie of in een andere gemeentelijke trouwlocatie. Bij de meeste gemeentes kun je zowel de trouwplek als trouwambtenaar zelf kiezen. Kleine spoiler alert: deze BABS zie je niet in een toga, maar in een knallend rood liefdes-maatpak!

Als je op zoek bent naar een invulling waarin plek is voor een flinke dosis humor, kan ik jullie helpen. Als cabaretière is het mijn vak om verhalen van en over mensen te vertellen op net die andere manier. Dat kan zo gek, grappig, of ‘gewoon’ als jullie zelf willen – al dan niet met een onovertroffen persoonlijk slotlied op mijn roze ukelele. Samen gaan we op zoek naar de juiste toon, die past bij de invulling van jullie speciale moment, met de mensen die daar voor jullie bij horen. Met als rode draad een persoonlijk, uniek verhaal waarin plek is voor jullie verleden, heden en toekomst.
Zodat jullie straks naar buiten lopen met een grote glimlach en kunnen terugkijken op een ceremonie waar nog lang over wordt nagepraat!

In 2020 won ik bij de Top Trouwbedrijven Awards in de categorie ‘Trouwambtenaar’. Wil je alle reacties lezen van de koppels die ik heb mogen trouwen, kijk dan hier.

Mijn motto? Maak het magisch! Zullen we dat samen doen?

Enkele reacties:

Saskia & Sicco, 1 juli 2022
Op 1 juli zijn wij door Janneke getrouwd in het kerkje van Klein Wetsinge. Het was een prachtige plechtigheid waarbij Janneke precies de juiste toon aansloeg. Heel fijn dat er alle ruimte en gelegenheid was voor onze eigen inbreng. Naast de mooie speech heeft Janneke ook nog een heel leuk lied voor ons gezongen, wat een feestje!

Foto Heleen Klop

Wendy & Daniel, 17 juni 2022
Wat een geweldige dag hadden we voor onze strandbruiloft! Beter weer hadden we niet kunnen hebben maar ook zeker geen betere ceremonie. Janneke heeft dit voor ons perfect in elkaar gezet en ons verhaal vol overtuiging en humor verteld. Soms viel er een traan maar er is vooral heel veel gelachen! Nog steeds krijgen we heel veel reacties over hoe leuk dit was en hoe goed het in elkaar zat. En daarna nog het fantastische lied, echt geweldig, We hebben zo genoten, het had voor ons niet beter gekund. Dank je wel!!

Kim & Wouter, 11 juni 2022
We hebben al onze gasten verrast met een late ceremonie en Janneke was, met haar mooie en ook grappige woorden, een hoogtepunt van de avond. Het bruidspaar heeft een prachtige dag beleefd, precies zoals gehoopt en zij heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Het leuke nummer de losse en niet te serieuze manier van spreken waren absolute aanraders. Zowel de Groningse als Brabantse gasten hebben genoten. Nogmaals bedankt!

Hanneke & Jeroen, 5 november 2021
Het was hilarisch, warm, er was diepgang, emotie en dan was ’t ineens weer extreem grappig. De manier waarop je ons verhaal bracht past echt 100% bij wie wij zijn. Echt ongelofelijk knap hoe je dat deed! Onze gasten waren er – net als wij – helemaal vol van. Verschillende mensen hebben al aangegeven dat ze jou zeker willen boeken, mochten ze ooit nog gaan trouwen :-). Een mooiere/leukere trouwceremonie hadden we ons niet kunnen wensen, je hebt onze bruiloft tot een waanzinnig succes gemaakt!

Marielle & Ewoud, 2 oktober 2021
Wij hebben elkaar op 2 oktober het ja-woord gegeven in de Domtoren in Utrecht met Janneke. Nog steeds zijn wij enorm aan het nagenieten en zijn heel blij dat we Janneke destijds als Babs hebben gekozen. We hadden van tevoren goed contact met Janneke om elkaar wat beter te leren kennen en alles door te spreken waardoor we op voorhand al veel vertrouwen hadden in de ceremonie. Het was nog mooier dan we durfden dromen. Janneke heeft ons verhaal heel mooi kunnen vertellen EN zingen. Dat zingen maakte het voor ons helemaal compleet. Janneke heeft onze harten geraakt. Het was prachtig! Janneke eindige met een mooi persoonlijk lied. Het was een ceremonie vol emoties waarin Janneke met humor altijd weer balans bracht. Niet alleen van ons maar ook van onze aanwezigen gasten was er veel lof!

Clara & Eric, 24 december 2020
Met Janneke als BABS heb je een unieke trouwceremonie die je nooit meer vergeet: heel persoonlijk; serieus waar het moet en humoristisch waar het kan (ja, inclusief af en toe een verantwoord scherp randje, maar alles in goed overleg tijdens een gedegen voorbereiding). Haar vrolijke, stralende verschijning stelt iedereen op zijn/haar gemak. Janneke wist precies de essentie uit onze verhalen en ingevulde vragenlijsten te halen en haar heldere stem hield iedereen geboeid. Met als afsluiting een hilarisch lied, speciaal voor ons geschreven. Janneke maakt er echt een feestje van! We kregen heel veel complimenten van onze (online) gasten en hebben enorm genoten!

 

Conny & Ton, 24 augustus 2019
Wij zijn pas na 25 jaar getrouwd en bovendien wisten de aanwezigen van niets. Het gangbare huwelijkspraatje en de gebruikelijke entourage waren dus niet van toepassing… de gangbare trouwambtenaar dus ook niet. Het moest vooral informeel, grappig, luchtig en niet (te) serieus of langdradig zijn en daar paste Janneke precies in. Tot het moment suprême hield ze perfect de schijn van normale gast hoog, terwijl de ‘ceremonie’ (augustus 2019) helemaal voldeed aan onze verwachtingen. De improvisatie was uitmuntend en het slotlied op de ukelele hilarisch, de melodie heeft nog weken in ons hoofd gezeten. Ook prettig, Janneke had aan een half woord genoeg en de aanwezigen vonden het fantastisch. Aanrader!

Jasja & Ruud, 27 juli 2018
Janneke heeft er mede voor gezorgd dat onze trouwdag echt de dag van ons leven is geworden! Met een lach en een traan, zonder te zwaar te worden heeft ze alle aanwezigen geraakt en vermaakt. Als ik het weer zou doen zou ik zonder een enkele aarzeling de ceremonie weer door Janneke laten leiden!

Femke & Tom, 31 maart 2018
Janneke weet de juiste toon te raken. Het was een bijzondere ceremonie die ons heel dierbaar is en die ons lang zal heugen. We hebben een traan weggepinkt- ook van het lachen- en echt iedereen die er bij aanwezig was, zei nog nooit zo’n mooi huwelijk te hebben bijgewoond. Ik zou bijna zeggen “Als ik nog eens zou trouwen, dan wist ik het wel….”.

Hanneke & Ronald, 10 oktober 2015
Janneke heeft als BABS onze ceremonie uniek en geweldig gedaan. Ze is gevat en maakt een mooie combinatie tussen humor en emotie. Al onze gasten waren echt onder de indruk van haar superleuke, persoonlijke en onwijs goed in elkaar zittende verhaal. En wij zelf ook! Wij zouden haar zeker aanraden als BABS wanneer je een relaxte, leuke en op maat gemaakte ceremonie wilt.

In 2020 won ik bij de Top Trouwbedrijven Awards in de categorie ‘Trouwambtenaar’. Wil je alle reacties lezen van de koppels die ik heb mogen trouwen, kijk dan hier.

Meer weten? Mail naar info@jannekejager.nl  

Foto Ellen van Doorn