Bethlehem

bethlehem show

Bethlehem – een oer Gronings komisch kerstsprookje
(Nov/December 2024)

In het komische kerstsprookje Bethlehem zien we een Groningse Jozef, Maria en haar zwangere zus Martha een reis maken in een door aardbevingen en klimaatvluchtelingen geteisterd gebied, op weg naar het gehucht Bethlehem. Een hilarisch kerstverhaal omlijst met prachtige muziek, waarin het publiek wordt meegenomen naar een absurdistische toekomst: 2055, wanneer Nederland, met uitzondering van Oost-Groningen, onder water staat. Zal de baby die in 2024 wordt geboren ons land 32 jaar later kunnen redden van de zee?
Een ontroerende muzikale voorstelling vol herkenbaarheid, Groningse trots en hoop, steeds terugkomend op de vraag: wat is thuis?

Bethlehem is een mix van Groningse geschiedenis en cultuur, tegenover de hedendaagse maatschappij waarin verduurzaming mensen polariseert, maar hopelijk uiteindelijk toch ook samenbrengt. Het bevat een kern over ontheemd zijn of de angst ontheemd te raken – in je eigen huis, op de grond waar je woont, in je eigen leven, of in de wens om alles te ‘verbeteren’. Bethlehem is een sfeervolle kerstvoorstelling met verhalen en liedjes vol herkenbaarheid, trots en hoop. Door, over en voor Groningen en haar inwoners. Geschreven en gespeeld door cabaretière Janneke Jager.

Speeldata volgen binnenkort. Zeker zijn van een stoel? Mail naar tickets@jannekejager.nl en kom op de reserveringslijst!